Novosti iz Fojnice

Dan otvorenih vrata u fabrici MS&WOOD

Dan otvorenih vrata u fabrici MS&WOOD

U tvornici namještaja MS&WOOD danas je upriličen 'Dan otvorenih vrata' za učenike osnovnih i srednjih škola u Fojnici, njihove roditelje, studente i građane Fojnice.

Misija MS&WOOD-a je da budu prepoznatljiv brend širom svijeta u proizvodnji namještaja do 2025.godine i svakim danom su, kažu na putu da to i postanu.

Tokom prezentacija je bilo govora o kompaniji, o ostvarenim nagradama MS&WOOD-a u proteklom periodu te o davanju doprinosa u obrazovanju učenika.

„Stipendiramo sve učenike drvoprerađivačke škole u Fojnici, organizujemo praktičnu nastavu za učenike, ferijalnu praksu te edukativne ekskurzije, posjete sajmovima i slično“ kazala je Mirsada Softić, menadžer ljudskih resursa u ovoj kompaniji.

Nagrađeni su i radovi učenika, za praktičan rad stolara 'Niska stolica – skemlija' treće mjesto je osvojila Salčinović Aldina, drugo mjesto je pripalo Ramljak Almedinu a najbolji je bio rad Pehlivan Almina. Najuspješnije radove kada je u pitanju rad 'Komoda' su izradili Šarac Muhamed treće mjesto, Zahirović Hamza drugo mjesto i Imamović Jasmin prvo mjesto. Nagrade je uručio Sedin Ćeman, izvršni direktor MS&WOOD-a.

Nagrađeni su i najuspješniji učenici u školskoj 2018/2019 godini. To su: Merdžanić Armin, II razred stolara, Zahirović Hamza, III razred stolara i Buljina Nedžmin, IV razred tehničkara. Njima je nagrade uručio tehnički direktor Ahmed Parlić.

Osim što brine o mladima ova kompanija, kaže Softić, nastoji biti i društveno odgovorna kompanija. Tako svake godine organizuje akcije pošumljavanja u okolini Fojnice, uklanjamo amroziju, podržavamo rad različitih organizacija i slično.


U svom obraćanju načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura je rekao kako je kompanija MS&WOOD već odavno postala bitna okosnica razvoja Fojnice i mjesto gdje veliki broj Fojničana ostvaruje svoje pravo na rad.

„S druge strane ponosni smo na to da ova kompanija ostvaruje uspjeh i zapažena je na svjetskom tržištu i uvijek nam je zadovoljstvo i sretni smo kada nas obraduju sa nekom od nagrada. Ono što ovu kompaniju izdvaja, odnosno po čemu je za mene i lokalnu zajednicu jako važna jeste i njeno zalaganje za mlade i njihovo obrazovanje“- poručio je prilikom obraćanja načelnik Klisura.

Posjetioci su obišli tvornicu u kojoj se proizvodi jedan od trenutno najkvalitetnijih namještaja u Evropi koja je u Fojnici počela sa radom 2010.godine, koja trenutno ima oko 360 zaposlenih a svoje proizvode plasira na svjetsko tržište.

Log in