Novosti iz Fojnice

Direktor Karakaš posjetio zavode ''Drin'' i ''Bakovići'': ''Zadovoljan sam viđenim, menadžmenti dobro postupili

Direktor Karakaš posjetio zavode ''Drin'' i ''Bakovići'': ''Zadovoljan sam viđenim, menadžmenti dobro postupili

Na inicijativu menadžmenta Zavoda Drin i Zavoda Bakovići danas je u Fojnici boravio spec.epidemiologije Sead Karakaš, direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK.

Tom prilikom je, u pratnji načelnika općine Fojnica, Sabahudina Klisure posjetio Zavode Drin i Bakovići.

„Već mjesec dana provodimo sve naložene mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Međutim, željeli smo se uvjeriti da ispravno radimo te smo pozvali direktora Karakaša da nas posjeti i uvjeri se da li je dovoljno ono što činimo“, rekao je direktor Zavoda Drin Adis Ramić.

Nakon održanog sastanka sa direktorom Ramićem i direktorom Brankom Stanićem, direktor Karakaš je obišao odjeljenja u Zavodima.

„Menadžementi ovih zavoda su vrlo dobro postupili, ispoštovali su sve mjere i zaista sam zadovoljan viđenim. Svakako ne treba stati, treba pojačati mjere i tražiti modalitete kako bi se spriječio ulazak virusa u Zavod Drin i Bakovići jer tu se nalazi najosjetljivija kategorija“, kazao je Karakaš.

Na sastanku bilo je riječi i o najgorem scenariju, o redoslijedu koraka koje bi trebalo poduzeti, ukoliko bi se ipak i pored svih mjera desio ulazak koronavirusa u ove ustanove.

Osim Zavoda Drin i Bakovići, direktor Karakaš je posjetio i Dom zdravlja Fojnica, odnosno trijažni centar, gdje je od strane glavnog tehničara Almira Zuke dobio informacije o poduzetim mjerama u vezi koronavirusa.

Log in