Novosti iz Fojnice

FOTO/ Nastavak uređenja dječijih parkova

FOTO/ Nastavak uređenja dječijih parkova

Mališani iz Fojnice ovih dana su dobili još jedan savremeno opremljen dječiji park, i to u Novom Naselju, u blizini škole.

Postavljen je tobogan, klackalica, ljuljačke te prostor za igranje u pijesku. Također, postavljene su i klupe te ofarbana ograda.

S druge strane, u naselju Muslinovac, postojeće dječije igralište je rekonstruisano, zamijenjene su ljuljačke, ofarbani ostali rekviziti i ograda te postavljene dvije klupe i uređeno zelenilo.

Ovaj projekat finansira Općina Fojnica a načelnik Sabahudin Klisura poručuje da je ovo nastavak jedne lijepe priče na kojoj će i dalje raditi.

„Nakon što je uređeno dječije igralište koje se nalazi u dvorištu JU za predškolski odgoj i obrazovanje Fojnica, pristupilo se uređenju dva navedena dječija parka jer zaista vidimo da je ovo nešto što je potrebno u našem gradu“ kaže načelnik Klisura.

Prema njegovim riječima, općina će nastojati i u budućnosti raditi na projektima koji će obogatiti sadržaje za mališane u Fojnici.

Pored grada, u planu je i izgradnja dječijih igrališta u svim mjesnim zajednicama na području općine Fojnica, na čemu će se raditi već od sljedeće godine, a sve s ciljem da djeca i roditelji mogu provoditi zajedničko vrijeme u druženju i zabavi.

Log in