Novosti iz Fojnice

Ispraćena 40. generacija maturanata Srednje mješovite škole 'Zijah Dizdarević' Fojnica

Ispraćena 40. generacija maturanata Srednje mješovite škole 'Zijah Dizdarević' Fojnica

U petak je u Fojnici svečano ispraćena 40. generacija maturanata Srednje mješovite škole „Zijah Dizdarević“gdje je ove školske godine srednje obrazovanje završilo 108 učenika, u pet odjeljenja; u gimnaziji, medicinska sestra-tehničar, fizioterapeztski tehničar, tehničar finalne obrade drveta i stolar.

Na ceremoniji koja je upriličena u dvorani škole proglašeni su i najbolji učenici koji su imali odličan uspjeh sve četiri godine školovanja a to su: Opća gimnazija-Aletić Edna, Ganić Fatima, Islamović Semra, Muhić Faris i Ramić Melina, Medicinska sestra-tehničar-Bukvić Amina, Bureković Zerina, Japaur Amina, Ramić Jasmina, Fizioterapeutski tehničar-Aletić Jasmina i Bureković Edina. Učenik generacije 2017/2018. U SMŠ „Zijah Dizdarević“ je Ahmed Pašić koji se nalazi među 54 najbolja učenika u Federaciji BiH.

Ovo je još jedna generacija učenika ove škole koja treba da predstavlja ponos ove čaršije jer njihova srednja ocjena je na kraju četiri, poručila je u svom obraćanju direktorica škole Merima Sijarić. „Dragi učenici, nemojte stati na ovome, nastavite svoje obrazovanje i ulažite u sebe i pomozite ovoj jednoj i jedinoj Bosni i Hercegovini. Ako volite BiH, dokažite to, ostanite ovdje“ kazala je direktorica Sijarić.

Načelnik općine Sabahudin Klisura nije bio u mogućnosti prisustvovati ovoj ceremoniji te je učenike u njegovo ime pozdravio njegov pomoćnik Alija Mukača „Čestitamo maturantima ali i upravi škole što danas uspješno ispraća 40.generaciju maturanata“.

Na kraju su direktorica Sijarić i pomoćnik načelnika Mukača najboljim učenicima uručili pohvale i prigodne poklone kao skromno priznanje za njihov trud i zalaganje tokom školovanja.

Nakon ceremonije u školi, lijepi i bezbrižni fojnički maturanti su u tradicionalnom defileu koji je išao od SMŠ „Zijah Dizdarević“ do hotela Reumal, ulicama izmamljivali aplauze i osmijehe sugrađana te emocije svojih najbližih a proslava mature i druženje učenika i njihovih profesora nastavljeno je u hotelu „Reumal“

Na kraju, moramo spomenuti da je u povodu ispraćaja maturanata KUD „1001 noć“ u saradnji sa Općinom Fojnica organizovalo bogat zabavni program na plato ispred zgrade Općine.

Log in