Novosti iz Fojnice

Općina Fojnica organizuje odlazak na svečano otvaranje EYOF-a

  • Autor  Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica
  • Objavljeno u Novosti iz Fojnice
Općina Fojnica organizuje odlazak na svečano otvaranje EYOF-a

Sarajevo će ponovo biti centar ne samo Evrope, nego i svijeta. Naime,od 10. do 16. februara 2019.godine Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini EYOF-a olimpijade mladih tj. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala gdje će učestovati 46 zemalja i oko 1600 sportista.

Svečana ceremonija otvaranja ovog velikog sportskog događaja, najmasovnijeg od Zimske olimpijade 1984., održat će se na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase. Olimpijski plamen ponovo će biti zapaljen na najvećem stadionu u BiH, a sa njime će stići i pozitivne sportske emocije i takmičarski duh.

S tim u vezi Općina Fojnica, na čelu sa načelnikom Sabahudinom Klisurom je, sa Upravom Grada Sarajeva koji je organizator ove manifestacije, dogovorila organizovan dolazak Fojničana na ovaj događaj koji će biti upriličen 10.februara sa početkom u 19 sati.

Stoga, ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane, posebno djecu i mlade članove sportskih i drugih udruženja da se prijave i budu dio najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade sportiste.

VIP karte za ulazak na ceremoniju i prevoz će biti obezbijeđeni. Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 04.februara lično na Info pultu Općine Fojnica ili na broj telefona 061 336 304. Kontakt osoba je Mahir Hasanagić.

Log in