Novosti iz Fojnice

Pjesmom kroz Fojnicu

  • Autor  Anida Ramić, PR - Služba za odnose sa javnošću Općine Fojnica
  • Objavljeno u Novosti iz Fojnice
Pjesmom kroz Fojnicu

Članice vokalnog ansambla „Srma“ su u nedjelju bile domaćin manifestacije „Pjesmom kroz Fojnicu“. Manifestacija je održana u prelijepom bosanskom ambijentu restorana „1001 noć“ a gosti su bili prijatelji ovog ansambla „Večeras smo se okupili u ovom lijepom prostoru kako bi se prijateljima koji nam pomažu u radu zahvalili na najljepši mogući način, pjesmom. Večeras su sa nama oni koji su uvijek tu da nam daju svoju podršku, bilo da je riječ o finansijskoj ili moralnoj.“ rekla nam je Nermina Čohadžić, rukovodilac ansambla Srma.


Prisutni su imali priliku uživati u divnim pjesmama koje su izvodile članice Srme te u čitanju poezije koje pišu članice Srme Razija Zahirović Buharalija i Vezirka Okerić Hadžić te naš sugrađanin Nevres Jemendžić. U sklopu programa najzaslužnijim prijateljima ansambla Srma uručene su zahvalnice i pokloni. Zahvalnicu je dobio generalni direktor kompanije BH Pošta Mirsad Mujić, generalni sponzor ove manifestacije. Također zahvalnice su dobili i ministar u Vladi SBK Salkan Merdžanić te načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura. Obećali su da njihova podrška VA „Srma“ neće izostati ni u budućnosti.


Nakon oficijelnog dijela programa, druženje je nastavljeno uz lijepu pjesmu i goste večeri Arifa Alajbegovića, Suada Pašića Paje i Mustafe Bećara.

Povezani članci (po oznakama)

Log in