Novosti iz Fojnice

Završen turnir 'Dan državnosti BiH–Fojnica 2018'

Završen turnir 'Dan državnosti BiH–Fojnica 2018'

Sinoć je u prepunoj sali OŠ Muhsin Rizvić održano finale turnira u malom nogometu povodom „Dana državnosti BiH-Fojnica 2018“, koji je uspješno organizovala Asocijacija za sport,ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam MNL Fojnica - ASPEKT MNL FOJNICA. Dvije najbolje ekipe na turniru, MNK Sajmir i Caffe Era su igrale u finalnoj utakmici a uspješnija je bila ekipa MNK Sajmir Tihovići i zasluženo ponijela titulu pobjednika turnira. Drugo mjesto je pripalo ekipi Caffe Era a treće mjesto je GWH Parnerinstallation dok je četvrta bila ekipa Udruženje Prosvjetitelj. Inače, na ovom turniru učešće je uzelo 24 ekipe, odnosno 260 igrača iz Sarajeva, Kiseljaka, N.Travnika, Kreševa, Travnika, Zenice, Visokog, D.Vakufa, G.Vakufa, Hadžića , Fojnice.

Sinoć su po završetku finalne utakmice uručena priznanja i nagrade za najuspješnije ekipe i pojedince, ali i sponzore. Zahvalnicu generalnom sponzoru Općini Fojnica, odnosno načelniku Sabahudinu Klisuri je uručio Muhamed Huzbašić, predsjednik Udruženja Aspekt MNL Fojnica a zahvalnice sponzorima je uručio upravo načelnik Klisura koji je ujedno bio i predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira. Sponzori su bili: Vlada SBK, zahvalnicu primio ministar Salkan Merdžanić, Skupština SBK, JP BH Pošta, zahvalnicu primio generalni direktor Mirsad Mujić, Lječilište Reumal, zahvalnicu primio direktor Alija Mukača, Zavod Drin, zahvalnicu primio direktor Adis Ramić, JKP Šćona, zahvalniu primio direktor Abas Nišić, MS&WOOD, MIAM, zahvalnicu primio Halid Ramić, Zam Comerc, zahvalnicu primio Mujo Zulum, Policijska stanica Fojnica, Najim Softić, predsjednik NS SBK-a, OŠ „Muhsin Rizvić“ i SMŠ“Zijah Dizdarević“, Grawe osiguranje, Nevra, Tašo komerc, TWI Kiseljak, butik Denim, mesnica „BS“, mesnica „Durak“, Color art, „Delikates“ i zlatara „Čehajić“. Načelnik Klisura je uručio zahvalnice i sucima turnira Bajrović Alemu, Kečo Fariku, Pašić Edinu, Buharalija Nerminu i Pašić Edinu.

Nakon toga su uručene nagrade najboljim pojedincima i ekipama. Najbolji golman turnira je Aldin Beganović a nagrada je priznanje, statua i 100 KM koje je uručio Nišić Abas. Nagradu najboljem strijelcu turnira Goranu Kneževiću je uručio Najim Softića a nagrada je priznanje, statua i 100,00 KM. Najbolji igrač je Amel Hadžić kojem je nagradu, također od 100 KM uručio Ramić Adis. Nagradu za Fair play ekipu turnira Dan državnosti BiH Fojnica 2018 je uručio Mujo Zulum a Fair play ekipa je MS Wood Fojnica. Nagrada je pehar, priznanje i poseban poklon ekipi od Fojničanina Ivice Tuke . Nagradu za četvrto mjesto na turniru je uručio Alija Mukača a nagrada je priznanje i 300 KM. Četvrto mjesto je ekipa : Prosvjetitelj. Treće mjesto na turniru je zauzela ekipa GWH Parnerinstallation koji su, pored pehara, osvojili 600 KM koje im je uručio Mirsad Mujić generani direktor BH Pošte. Nagradu za drugo mjesto turnira Dan državnosti BiH Fojnica 2018 je uručio Salkan Merdžanić, ministar u Vladi SBK i to ekipi Caffe Era koji su osvojili priznanje, pehar i 1.100 KM. Nagrada za prvo mjesto turnira koji je osvojila ekipa MNK Sajmir Tihovići je 4.700 KM te priznanje i pehar a nagradu je uručio načelnik Općine i predsjednik OO turnira Sabahudin Klisura. Na kraju je izvučena i glavna nagrada za publiku-Vikend program za dvije osobe u Reumalu, nagradu je uručio direktor Alija Mukača.

Log in