Služba za civilnu zaštitu i inspekcijske poslove

Zasjedao Krizni štab općine Fojnica/Klisura: Nema razloga za paniku, ali ni za opuštanje

Zasjedao Krizni štab općine Fojnica/Klisura: Nema razloga za paniku, ali ni za opuštanje

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba općine Fojnica je rečeno da je trenutno, na području ove općine, u izolaciji 35 osoba.

Načelnik općine Fojnica i komandant Štaba civilne zaštite Sabahudin Klisura je naglasio da nema mjesta za paniku, ali da su se građani poprilično opustili kada su u pitanju izrečene mjere.

„Neophodno je pojačati kontrole svih naredbi koje su izdate od Federalnog, Kantonalnog i Općinskog štaba civilne zaštite, te sve one koji ne budu postupali po istim kazniti“, naglasio je Klisura.

Komandir policijske stanice Fojnica Amir Softić je govorio o stanju na terenu. Naime, u vremenskom intervalu od 04.do 14.aprila na području općine Fojnica je bilo 11 požara, od toga tri se tretiraju kao krivično djelo.

U proteklom periodu evidentirana su dva slučaja nasilja u porodici, te je pet osoba lišeno slobode.

Od danas će biti aktivan i nestacionirani radar na cestama na području općine Fojnica.

Također, vršit će se i pojačana kontrola kada je u pitanju poštivanje higijensko epidemioloških mjera, nošenja maski i rukavica u svim objektima, posebno trgovinskim radnjama.

Isto tako, policijski službenici će provjeravati informacije o navodnom okupljanju djece na igralištima u mjesnim zajednicama Prokos i Bakovići.

Tim Kriznog štaba će danas, i narednih dana, shodno jučerašnjem upozorenju kontrolisati pravne i fizičke subjekte, te ukoliko se utvrdi na ne poštuju naredbe izvršiti zatvaranje objekata.

Log in