Služba za privredu, finansije i budžet

Općina Fojnica: Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019. godinu

Općina Fojnica: Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019. godinu

Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Fojnica, koji za 2019.godinu iznosi 3.890.000,00 KM ,održana je jučer u Općini Fojnica.

Osim načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure i pomoćnika za finansije Amira Polutana, prisutni su bili i pojedini vijećnici, predsjednici mjesnih zajednica, predstavnik udruženja poslodavaca, predstavnici sportskih udruženja te zainteresovani građani.

Kada je riječ o uloženim amandmanima u zakonski predviđenom roku je pristigao samo jedan amandman i to od MZ Dusina koji je naknadno povućen.

„Na samoj raspravi je bio prijedlog da se povećaju izdvajanja za mjesne zajednice kao i da se povećaju paušali predsjednicima MZ-a, te prijedlog o povećanju granta Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Fojnica. Međutim, ovi prijedlozi nisu uvršteni jer nisu dostavljeni pismeno u zakonski predviđenom roku“- naglasio je nakon rasprave pomoćnik načelnika za finansije, privredu i budžet Amir Polutan.

Jedina promjena u Budžetu općine Fojnica za 2019.godinu, u odnosu na Nacrt, bit će povećanje sa 50 na 80 hiljada KM u tekućem grantu 'Prihodi od države' s obzirom da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u međuvremenu dalo sredstva za sanaciju romskih naselja.

Log in