Sjednice Općinskog vijeća

Održana 13. redovna sjednica OV Fojnica

Održana 13. redovna sjednica OV Fojnica

Općinsko vijeće Fojnica je jučer održalo svoju 13. redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu se našlo devetnaest tačaka.

Na početku sjednice su usvojeni zapisnici sa prošle redovne sjednice te sa tri vanredne sjednice koje su održane u ovom mjesecu.

Nakon toga, vijećnicima je informaciju o provedenim aktivnostima nakon preuzimanja funkcije prezentovao vršilac dužnosti direktora Lječilišta „Reumal“ Fojnica Alija Mukača.

Na ovoj sjednici vijećnici su usvojili odluku o autentičnom tumačenju člana 30. i 35. a u vezi sa odredbom člana 29. i 34. Statuta Lječilišta ‘Reumal’ Fojnica i odluku o stvaranju uslova za nesmetan rad Lječilišta ‘Reumal’ Fojnica te zaključak o davanju saglasnosti o izmjenama i dopunama Statuta Lječilišta ‘Reumal’ Fojnica.

Usvojeno je i Izvršenje budžeta Općine Fojnica za period 01.01.2018.- 31.03.2018. godine.

Na dnevnom redu su se našle četiri prijedloga Rješenja o dodjeli zemljišta, koje su također usvojene.

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Dom zdravlja Fojnica za 2017. godinu i plan rada Javne ustanove Dom zdravlja Fojnica za 2018. godinu su dobili podršku vijećnika.

Isto tako, vijećnici su podržali i izvještaj o radu i poslovanju Javnog komunalnog preduzeća Šćona d.o.o. Fojnica za 2017. godinu.

Vijećnici su razriješili dužnosti Upravni odbor Ljekarne-Apoteke Fojnica te imenovali privremeni upravni odbor u sastavu: Almir Selimović, predsjednik, Dražen Matić i Adisa Hodžić, članovi.

Log in