Sjednice Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Fojnica: Održana 20.redovna sjednica

Općinsko vijeće Fojnica: Održana 20.redovna sjednica

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Fojnica usvojen je izvještaj o poslovanju Javne ustanove Ljekarna-Apoteka Fojnica za 2018. godinu kao i plan poslovanja Javne ustanove Ljekarna-Apoteka Fojnica za 2019. godinu.

Također, usvojen je izvještaj o radu i poslovanju Lječilišta „Reumal“ Fojnica za period 01.01.2018. – 31.12.2018. godine te je data saglasnost na Odluku o kreditnom zaduženju Lječilišta „Reumal“ Fojnica“.

Utvrđen je i prijedlog odluke o utvrđivanju općeg interesa kao i prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Fojnica ul. Mehmeda Spahe“ i „Fojnica ulica Omladinska“.

Zbog isteka mandata, dužnosti su razriješeni članovi Upravnog odbora Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje djece Fojnica te je imenovan v.d.članovi UO u sastavu Pašić Emsada, Orman Amela i Vlado Kuliš.

Dužnosti su razriješeni i članovi v. d. Upravnog odbora Javne ustanove Ljekarna-Apoteka Fojnica zbog isteka mandata a imenovani su članovi Almir Selimović, Imra Babaluk i Perica Kapetanović.

Također, zbog isteka mandata razriješeni su dužnosti i članovi Upravnog odbora Javne ustanove Dom zdravlja Fojnica. Mirjana Golub, Eldina Vuković i Đenita Salčinović su novi članovi UO Dom zdravlja Fojnica.

Privremeni Upravni odbor Javne ustanove Lječilište „Reumal“ Fojnica, zbog isteka mandata je isto tako razriješen dužnosti a imenovan je novi UO čiji su članovi Dalibor Matić, Amir Poluta i Alija Mukača.

Vijećnici su usvojili i Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Fojnica za period 01.01. do 31.03.2019. godine te Izvještaj o raspodjeli sredstava iz općinskog budžeta iz oblasti sporta i kulture za 2019. Godinu.

Na kraju su, k znanju, primili i informaciju o dodjeli stipendija redovnim studentima općine Fojnica za školsku 2018/2019. godinu te je donijeli zaključak da Općinsko vijeće donese novi pravilnik o kriterijima za dodjelu stipendija.

Log in